Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το Ευρωκοινοβούλιου αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή


Το Ευρωκοινοβούλιου αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έκθεση «Ευρωπαϊκός Οδικός Ενεργειακός Χάρτης μέχρι το 2050» της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ κας Νίκης Τζαβέλα, στο κείμενο που ψηφίστηκε, τονίζεται ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες, και ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ στο θέμα αυτό και να επιδιώκει να αποτρέπει διεθνείς τριβές.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη για ειρήνη, περιβαλλοντική ακεραιότητα, συνεργασία και σταθερότητα Είναι επίσης, η πρώτη απόφαση της Ε.Ε. που ζητά να δοθεί έμφαση στην οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΕΕΖ) των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η ΕΕ καθαυτή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/288189/to-eyrokoinovoylioy-anagnorise-tin-elliniki-aoz-os-eyropaiki#ixzz2NbrkbFqu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου